מאמרי בריאותמתכוני אורז

אורז חום: בריאות, ערך תזונתי ומתכון פשוט שכל אחד יכול להכין!

אורז חום נחשב לבריא יותר מהרגיל ויש לכמה כמה סיבות חשובות. כולנו אוכלים אורז, למעשה יוצא לנו כמעט פעם בשבוע לאכול אותו, יש מגוון רחב של מתכונים להכנתו, ויש מגוון רחב של סוגים שלו, נשאלת השאלה: האם אורז בריא? ואם כן, כמה כדי לאכול ממנו?

אורז חום – 6 עובדות מעניינות

  • כוס של אורז מבושל מכילה בתוכה כ-220 קלוריות, לא מעט.
  • עוזר להגן מפולשים (חיידקים) ורדיקלים חופשיים שנכנסים לגוף.
  • אורז חום נחשב לדגן מלא, במספר מחקרים שנערכו על צריכה של דגן.
    מלא לעומת לא (אורז לבן) נמצא כי צריכה מתונה שלו עוזרת בשמירה על המשקל.
  • צריכה שלו עשויה להוריד את כמות הכולסטרול הרע בגוף ולחזק את הכולסטרול הטוב!
  • הוא מכיל בתוכו כמות גבוהה של מגנזיום, שעוזר להקלה במחלות כמו: אסטמה,
    כאבי ראש ומיגרנה.
  • הוא מכיל בתוכו תיאמין – שזה מרכיב חשוב במיוחד אצל נשים מינקות ומשפר את איכות החלב.

שורה תחתונה

צריכות של האורז החום טובה יותר מהאורז הלבן, חשוב לדעת שגם צריכתו בכמויות גבוהות יכולה להזיק ואף להשמין, לכן יש לצרוך כל דבר בצורה מתונה ושקולה, בנוסף לכך חשוב לשלב בתזונה שלנו פחמימות מלאות (דגנים) ולא ריקות כמו לחם לבן, פסטות וכדומה.

אורז חום מתכון פשוט להכנה

צירפנו לכם מתכון קליל ונהדר להכנת האורז

מצרכים להכנת המתכון

אורז חום – 1 כוס.
שמן קנולה – 3 כפות.
בצל לבן קצוץ – 1.
מים חמים – 2 כוסות.
מלחי – חצי כפית.
פלפל שחור – קמצוץ (או קצת יותר אם אוהבים חריף).

איך מכינים

שלב ראשון – טיגון הבצל.

בסיר, נשים את שמן הקנולה ואת הבצל הקצוץ, נטגן כ-6 דקות עד שהבצל יזהיב ונערבב היטב.

שלב שני – הכנת האורז.

נוסיף את האורז ונטגן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב, נוסיף את המלח והפלפל. ואת המים, נביא לרתיחה ונכסה, נעביר לאש נמוכה ונרתיח כ-15 דקות. ניתן לאורז לנוח בתוך הסיר המכוסה כ-6 דקות נוספות – זהו! אני אישית אוהב להוסיף ערמונים קצוצים לשדרוג הטעם ( ניתן לטגן עם הבצל בתחילת הבישול)

אגב, אם אהבתם את המתכון, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון שלי שמלמד איך להכין אורז בסמטי בתוספת של בצל מטוגן – פשוט טעים וטוב כתוספת ליד כל מנה!

מידע כללי על אורז חום ששווה לדעת

אורז חום הוא סוג של אורז מלא הפופולרי ברחבי העולם. זהו מזון בסיסי בתרבויות רבות, במיוחד במדינות אסיה כמו יפן, סין והודו. בניגוד לאורז לבן, שהסובין והנבט הוסרו ממנו, האורז החום שומר על החלקים המזינים הללו של הדגן.

ההיסטוריה של האורז החום מתחילה בימי קדם. מאמינים שמקורו בדרום מזרח אסיה, שם הוא גדל לראשונה לפני למעלה מ-7,000 שנה. משם הוא התפשט לאזורים אחרים בעולם, כולל אפריקה, אירופה ואמריקה.

ברפואה האסיאתית המסורתית,הוא שימש עבור היתרונות הבריאותיים שלו במשך מאות שנים. מאמינים שהוא מזרז עיכול, מאזן את רמות סוכר ומשפר את החיוניות הכללית. בשנים האחרונות, אורז חום צבר פופולריות בעולם המערבי בשל תכולת התזונה הגבוהה שלו והיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו.

נחשב למקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור לדרבן את בריאות העיכול ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוכרת מסוג 2. הוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין B6, מגנזיום וסלניום.

ישנם מספר זנים שונים שלו, כולל גרגירים קטנים, בינוניים וארוכים. לכל זן יש את פרופיל המרקם והטעמים הייחודיים לו, מה שהופך אותו למרכיב רב-תכליתי בסוגים רבים ושונים של מנות.

4.9/5 - (12 votes)
להמשך הכתבה לחצו כאן

osher

בעשרת השנים האחרונות למדתי קולינריה, ביקרתי במסעדות בחול ובארץ עם עשרות סיפורים ואוכל מיוחד - אוכל זה הדבר שאני הכי אוהב ואני מנגיש לכם את המתכונים הכי טובים שקיימים שחלקם מגיעים עם הסיפור שמאחורי המתכון - בתאבון :) לכל שאלה מוזמנים ליצור איתי קשר: osheramr@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close

Adblock Detected

שלום ראינו שאתם מפעילים חוסם פרסומות מה שיכול לפגוע בחווית הגלישה שלכם, האם תרצו לכבות את החוסם לאתר שלנו ??