מאמרי בריאות

ערמונים – 8 היתרונות בריאותיים שאתם חייבים לדעת!

ערמונים

ערמונים מאז ומתמיד היו המאכל האהוב עליי בימי החורף הקרים, מסתבר שלאורך ההיסטוריה היו שימושים רבים להם. עץ הערמון יכול להגיע לגובה עצום של כמעט 30 מטר! (2 בניינים ), במהלך מלחמת העולם הראשונה נעשה שימוש בערמונים לצורך יצירת אבק שריפה. ( בעצתו של מיודענו חיים וייצמן)

הם נראים כמו אגוזים פשוטים , אך מכילים בתוכם מספר היתרונות בריאותיים יוצאי דופן עקב הערך התזונתי שהם מכילים, מהגנה על הלב וכל הדם,שיפור המערכת החיסונית ועוד. מעבר לכך שהם בריאים הם גם טעימים בצורה יוצאת דופן !

ערמונים – 8 ההיתרונות הבריאותיים הבולטים שלהם!

יש בהם המון סגולות מיוחדות שכדאי להכיר והשפעה טובה על בריאות הגוף. ליקטנו עבורכם 8 סגולות רפואיות, ערך תזונתי והשפעה על הגוף שלהם.

1. מניעת מחלת הסכרת 

לא הרבה אנשים יודעים שערמונים מכילים בתוכם כמות משמעותית של סיבים תזונתיים, אוכל שיש בו סיביים תזונתיים גורם

לרמת הסוכר בגוף לעלות בצורה איטית יותר.

2. משפרים את תפקוד המוח שלנו

היתרון בריאותי חשוב נוסף שלהם  הוא שיפור תפקוד המוח, הם עשירים בויטמין B ברמה גבוהה מאוד אכילת 7 ערמונים תספק יותר מ-60% מהערך התזונתי המומלץ ביום של ויטמן B, אכילת ויטמן B מזרזת הפיכת שומנים ופחמימות לאנרגיה,  גורמת לעור שלנו להיות הרבה יותר בריא, ומשפרת את תפקוד המוח שלנו בצורה גבוהה!

3. עוזרים להלחם בסרטן ובמחלות כרוניות נוספות

עשירים בנוגדי חמצון –  באופן טבעי הגוף שלנו מייצר נוגדי חמצון אך לא מספיק בשביל שזה ישמור על הבריאות שלנו נוגדי חמצון עוזרים לחזק את המערכת החיסונית שלנו ובכך למנוע מחלות כרוניות, עוזרות לשפר את התחזוקה של התאים ולמנוע את מחלת הסרטן, מחלות נגרמות כתוצאה מנשימה תאית וחמצון של תאים, צריכת מספר ערמונים ביום תאכל לעזור לגוף שלכם, למניעת התהליך

ולחיזוק המערכת החיסונית!

4.במשפרים את בריאות הלב שלנו

הם  מכילים בתוכם כמו גדולה של שומנים בריאים אכילת שומן נתפסת בעיני רבים כגורם להשמנה, ברמת העקרון זה נכון אך ניתן לחלק את השומן ל-2 קבוצות עיקריות: שומן טוב ושומן רע. ערמונים מכילים בתוכם שומן טוב 🙂 שעוזר לאזן את הרמה של הכולסטרול בגוף, מסייע בהפחתת דלקות ומוריד ברמה גבוהה את הסיכוי לקבלת התקף לב!

5. מעלים את רמת האנרגיה והריכוז 

במרבית הפיצוחים והאגוזים שאנו אוכלים יש רמה נמוכה מאוד של פחמימות, ברוב הדיאטות מומלץ לאכול אגוזים או שקדים כחלק מהתפריט היומי מסיבה זו, לעומת זאת בערמונים יש פחמימות ברמה גבוהה יותר הם מכילים לפחות 40 גרם פחממה למנה. צריכת פחמימות עוזרת לנו לשיפור מערכת העצבים ולחיזוק האנרגיה בטווח הארוך והקצר, בעיקר שמדובר בפחמימה שלוקח לה קצת זמן להתעכל.

6. מחזקים את העצמות שלנו 

היתרון חשוב נוסף הוא שיפור צפיפות העצמות, ערמונים מכילים בתוכם מגנזיום ונחושת , 2 מרכיבים אלה מחזקים את תהליך ספיגת הברזל בגוף.

לכן מחקרים ממליצים לאכול מאכלים שמלאים במגנזיום כמו אפונה וכבד, מהסיבה שהוא עוזר בהווה לחיזוק העצמות ובעתיד מאט את התהליך של גיל המעבר.

7. עוזר לנשים בהריון

נשים בהריון צריכות לאכול בריא ולשמור על עצמן, היא צריכה לדאוג גם לעצמה וגם לילד הגדל בתוכה, יש הרבה מאכלים שמומלץ לנשים בהריון לצרוך כמו: כבד, אומגה שלוש, שקדים ועוד, ערמונים יכולים להוות מרכיב משמעותי שיעזור מאוד לעובר שלהן , הם מכילים כמות טובה של סידן ומנירלים נוספים שעוזרים לחיזוק העצמות ומניעת זיהומים במהלך ההריון. (יש להיוועץ עם רופא לפני אכילה).

ערמונים קלוריות

ב-100 גרם ערמונים יש בערך כ-200-230 קלוריות, יחסית לעולם האגוזים הערך הקלורי שלהם נחשב נמוך -ממוצע. יחד עם זאת, צריכה גבוהה שלהם משמינה ויש לצרוך בכמות נורמלית, כמו כל מאכל.

בישול ערמונים

יש המון שיטות לבישול של ערמונים, אך אנחנו הכי אוהבים את השיטה הקלאסית! כל מה שצריך לעשות זה להדליק תנור ל-200 מעלות ולשים אותם בפנים עם כוס מים על התבנית עצמה מבשלים כ-20-30 דקות. מומלץ לחרוץ צלב עם סכין על כל ערמון בנפרד על מנת שהם לא יתפוצצו, אוכלים חם!

עץ ערמונים – הסיפור מאחורי האגוז

הערמון הוא סוג של עץ שמקורו באזור הים התיכון ובסביבתו. הם אחד מהפינוקים הפופולריים ביותר לחג החורף, אבל הם גם מקור טוב לסיבים וחומרים מזינים אחרים.

ניתן לאכול ערמונים חיים, קלויים או מבושלים, או להשתמש בהם כמרכיב במתכונים כמו מרק ערמונים. ערמונים גדלים על עצים שיכולים להגיע לגובה של עד 100 מטר עם גזעים עבים בקוטר של כ-15 סנטימטרים וענפים שמתפרסים בכ-90 מעלות זה מזה במרחק של כ-10 מטר מגובה פני הקרקע.

עצי ערמונים קיימים כבר יותר מ-2,000 שנה. הרומאים קטפו אותם והשתמשו בהם בבישול שלהם. ככל שחלף הזמן, אנשים מצאו דרכים חדשות להשתמש בערמונים, כמו הכנת קמח מהאגוזים ושימוש בו בלחמים או עוגות. קמח ערמונים שימש גם להכנת דייסה ודייסה לעניים כי הוא היה זול יותר מקמח חיטה.

 ערמונים ערכים תזונתיים

יש להם ערכים תזונתיים מעולים, הבאנו לכם את הערך התזונתי ל-100 גרם (מרכיבים עיקריים).

מרכיבי בסיסי: חלבונים – 3 גרם, פחמימות – 52 גרם, שומנים – 2.2 גרם, סיבים תזונתיים – 5 גרם.

ויטמינים ומינרלים: ויטמין A כ-1 גרם, ויטמין B כ- 2.8 גרם, ויטמין C כ-26 מילגרם, ויטמין E כ-0.5 גרם, אבץ – 0.5 גרם, ברזל 1 גרם, סידן 29 מילגרם.

כמובן שבכל צריכה מומלץ להתייעץ עם רופא והמאמר אינו משמש כהמלצה רפואית לצריכתם.

שורה תחתונה

הם הכרחיים לגוף שלנו, האגוז השחום והמהודר מכיל בתוכו כמות עצומה של היתרונות בריאותיים חשובים, יחד עם זאת חשוב לצרוך אותם בצורה מבוקרת כמו כל מאכל שאנחנו אוכלים, ניתן לאכול אותם בהמון צורות והם נחשבים לבין הטעימים שבמשפחת האגוזים!

לעוד כתבות מעניינות על מאכלים בריאים לחצו כאן.

הידעתם ? בישול הערמון מגיע אלינו מהמטבח הערבי ומבושל בשלל מקומות בעולם כמו: לבנון, סוריה, קטאר, דובאי ועוד !

 

 

קרדיט לתמונות pixabay  Pxhere

 

 

4.9/5 - (25 votes)
להמשך הכתבה לחצו כאן

osher

בעשרת השנים האחרונות למדתי קולינריה, ביקרתי במסעדות בחול ובארץ עם עשרות סיפורים ואוכל מיוחד - אוכל זה הדבר שאני הכי אוהב ואני מנגיש לכם את המתכונים הכי טובים שקיימים שחלקם מגיעים עם הסיפור שמאחורי המתכון - בתאבון :) לכל שאלה מוזמנים ליצור איתי קשר: osheramr@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close

Adblock Detected

שלום ראינו שאתם מפעילים חוסם פרסומות מה שיכול לפגוע בחווית הגלישה שלכם, האם תרצו לכבות את החוסם לאתר שלנו ??