ברוקולי – 9 היתרונות בריאותיים שחייב לדעת לפני שאוכלים אותו!
ברוקולי הוא אחד המאכלים הירוקים הבריאים ביותר שיש, הוא מכיל בתוכו מגוון רחב של הטבות בריאותיות לגוף שלנו שיכולות לעזור לנו במגוון רחב של דרכים, ניתן להכין מתכוני ברוקולי בבישול, באידוי ואף לאכול אותו "חי". אז מה כל כך מיוחד בירק הזה? תכף נגלה!
תוכן עניינים
- 1 מה זה בעצם ברוקולי ?
- 2 ברוקולי סגולות רפואיות ומידע שכדאי להכיר
- 2.1 עוזר במניעת מחלת הסרטן
- 2.2 ברוקולי עוזר בהפחתת הכולסטרול הרע מהגוף
- 2.3 טיפוח העור שלנו
- 2.4 עוזר בהורדת תגובות אלרגיות בגוף ומניעה של דלקות
- 2.5 מגן מפני קרינת השמש UV
- 2.6 צריכת ברוקולי עשויה למנוע מחלות לב
- 2.7 שומר על בריאות העצמות בגוף
- 2.8 טוב לבריאות העיניים
- 2.9 מקור עשיר לברזל ולמניעת אנמיה
- 2.10 ברוקולי ערך תזונתי
- 2.11 שורה תחתונה – ברוקולי בריא
- 2.12
מה זה בעצם ברוקולי ?
ברוקולי הוא ממשפחת הכרובים מקור השם הוא מלטינית שבעצם הפירוש שלה היא זרוע – שנראית כמו ענפי העץ. מקורו של הצמח והגידול שלו הוא באיטליה והוא הגיע לאירופה במאה ה-17 , תחילה מחירו היה יקר מאוד מהסיבה שהוא יובא מאירופה לאמריקה והפך להיות ירק מסחרי רגיל רק בתחילת המאה ה-20 כאשר הגידול שלו בוצע ללא ייבוא.
ברוקולי סגולות רפואיות ומידע שכדאי להכיר
ליקטנו עבורכם 9 סגולות והשפעות בריאותיות אפשריות של המאכל על הגוף.
עוזר במניעת מחלת הסרטן
הוא אחד מתרופות המנע הידועות ביותר למגוון רחב של סוגים של מחלת הסרטן : סרטן הערמונית, סרטן ריאות, כליות, מעי הגס ועוד. הוא בעל חומרים נוגדי סרטון חזקים במיוחד שנקראים דינדוליילמת'אן ו- glucoraphanin ובנוסף מכיל מגוון מינרלים שעוזרים במניעת המחלה.
ברוקולי עוזר בהפחתת הכולסטרול הרע מהגוף
יש בו מגוון רחב של סיבים מסיסים , סיבים מסיסים עוזרים לגוף שלנו לשאוב כולסטרול מהגוף, על פי מחקרים שבוצעו בקרב אנשים שצרכו אותו באופן קבוע נמצא כי חלה ירידה של מעל 5 אחוזים בכולסטרול הרע בדם שלהם.
טיפוח העור שלנו
צריכה קבועה שלו עוזרת לשמור על העור שלנו נעים מגע ויפה למראה, הוא מכיל נוגדי חמצון חזקים כמו בטא קרוטן, ויטמין C שהופכים
את העור שלנו לבעל לחות גבוהה יותר, עוזרים לבצע את ההתחדשות שלו בצורה יותר מהירה, ועוזרים למנוע את ההזדקנות של העור.
עוזר בהורדת תגובות אלרגיות בגוף ומניעה של דלקות
מחקרים רבים שבוצעו על צריכת ברוקולי הראו שצריכה שלו מורידה את ההשפעה של חומרים שעושים אלרגיה לגוף שלנו. יתר על כן הוא מכיל כמות גבוהה של אומגה 3 אשר ידועה כמרכיב אנטי דלקתי. בכך צריכה שלו תעזור לחזק את המערכת החיסונית שלנו ולהוריד את כמו המחלות השנתית שלנו 🙂
מגן מפני קרינת השמש UV
במדינה שמשית כמו ישראל לא מספיק לשים רק קרם הגנה, אם תאכלו ברוקולי הקליטה של קרינת ה-UV בגוף תהיה יותר נמוכה. והעור שלך יהיה יותר מוגן מנזקי השמש, כמובן שזהו לא תחליף לאמצעי הגנה נגד השמש, אך ללא ספק עוזר במניעת הסיכון מסרטן העור. ומספיגת הקרינה.
צריכת ברוקולי עשויה למנוע מחלות לב
מעבר לכך שברוקולי מכיל חומרים נוגדי חמצון רבים , הוא מכיל בתוכו מגוון מינרלים וויטמינים שעוזרים לשמור על תפקוד בריא של הלב על ידי ויסות לחץ הדם בגוף, מעבר לכך הוא מכיל בתוכו אשלגן שעוזר להגביר את זרימת הדם והחמצן של איברים חיוניים בגוף על יד שחרור המאמץ מהם.
שומר על בריאות העצמות בגוף
ברוקולי מכיל כמויות גבוהות גם של סידן וגם של ויטמין K ששניהם עוזרים לחיזוק ובניית העצמות בגוף שלנו, לכן מומלץ לצרוך אותו בכל גיל כדי לשפר את חוזק הגוף ולמנוע מחלות שקשורות לעצמות.
טוב לבריאות העיניים
הוא מכיל קרוטנואידים שנקראים לוטאין וזאקסנטין, במחקרים שנערכו על מרכיבים אלה בשנת 2006 נמצא קשר בין צריכה שלהם לירידה בסיכונים של בעיות ראיה מסוימות כמו: קטרקט, עיוורן לילה ועוד, הסיבה הנוספת לכך היא שהוא מקור מצוין לויטמין A, שהוא חשוב לגוף שלנו, ב100 גרם ברוקולי מכילים כ-15% מהכמות המומלצת של ויטמין A ליום.
מקור עשיר לברזל ולמניעת אנמיה
אחד מהיתרונות הבריאותיים שלו זה שהוא מכיל ברזל נחושת ואבץ ומומלץ מאוד לאנשים בעלי אנמיה – חוסר ברזל בגוף. צריכה של כוס ברוקולי ביום שווה למעל 100 אחוז מהכמות ברזל שהגוף שלנו צריך ביום !! לכן הוא נחשב לאחד מהמזונות העשירים בברזל שיש!
ברוקולי ערך תזונתי
הבאנו לכם את הערך התזונתי של ברוקולי ואת המרכיבים העיקריים בו ל-100 גרם.
קלוריות 33-40, חלבונים 2.5 גרם, פחמימות 7 גרם, שומנים 0.3-04 גרם, סיבים תזונתיים כ-3-4 גרם.
- ויטמינים: ויטמין B כ-1.7 גרם, ברזל 0.7 גרם, סידן 40 מיליגרם, אבץ 0.5 גרם.
שורה תחתונה – ברוקולי בריא
יש מגוון היתרונות בריאותיים באכילת ברוקולי צריכתו משפיעה על הגוף שלנו במגוון דרכים חיוביות והוא עשיר במגוון מינרלים וויטמינים שהם חיוניים לגוף שלנו
אז תעשו לעצמכם טובה ותתחילו להכניס אותו לתפריט השבועי שלכם!
ממליץ לכם לנסות המתכון שלי להכנת שייק ברוקולי בריא ומרזה – לא תתחרטו!
רוצים עוד כתבות מעניינות על מגוון אוכל בריא וטיפים למטבח? היכנסו למגזין של פודיז רספיס!
הכתוב מאמר אינו משמש כהמלצה רפואית